Hammer HS950

Vandaag was het dan zover. Mijn nieuwe bandschuurmachine uit Oostenrijk is afgeleverd. Ruim anderhalve maand geleden besteld. Maar ja, ook daar draaien fabrieken op halve of helemaal geen kracht. Keurig verpakt in een krat en heel veel plastic. De transporteur heeft de machine in de schuur gezet en toen begon voor mij het uitpakken, uitzoeken en monteren. Uiteindelijk is alles gelukt en het eerste vogelhuisje is alweer geschuurd. Heel blij met deze machine die de komende 25 jaar hier dienst gaat doen.

Oud hout

Wandelen. Gewoon lekker een stukje wandelen. Goed voor je lijf, geeft rust in je hoofd en je ziet nog eens wat van je omgeving. Tenminste, als je het wil zien. Vaak lopen we in gedachten verzonken langs de mooiste creaties van moeder natuur. Zoals deze oude en al lang geleden omgewaaide boom. Even stilstaan en de schoonheid ervan bewonderen…

Waterpomp

Normaal gesproken sproei ik de tuin niet. Maar de pruimenboom heeft dit voorjaar uitbundig in de bloesem gestaan, dus ik verwacht veel pruimen. Omdat lekkere pruimen veel vocht bevatten, heb ik besloten om alleen de pruimenboom van water te voorzien. De waterpomp die we hebben en eigenlijk alleen gebruiken om de waterbak van de paarden bij te vullen, kon al het sproeigeweld niet aan. Waarschijnlijk is er een pakking gescheurd.

Daar waar waar het elektriciteitssnoer in een kastje gaat, kwam water neer buiten. Tja, water en stroom gaan niet zo goed samen met als gevolg kortsluiting. Zoeken naar onderdelen op internet maar ja, oud model. Morgen maar eens gaan informeren bij diverse zaken of zij nog onderdelen kunnen bestellen. Want ik lust toch graag een lekkere sappige opaalpruim.

Tree of Life

Vandaag op bestelling een zogeheten Tree of Life gemaakt met een diameter van 50 centimeter. De levensboom is een universeel symbool wat veel wordt gebruikt in spirituele en mythologische tradities over de hele wereld. Hij staat voor: het leven, bescherming, kracht, wijsheid, schoonheid en verlossing. De levensboom legt een verbinding tussen de mens en de goden. Met zijn wortels raakt hij het aardse en met zijn takken reikt hij tot in de hemel. Maar schoonheid heeft deze Tree of Life zeker.

Add blocker

Op mijn laptop maak ik gebruik van een “plug in” die reclame verwijderd. Als er iets is waar ik een hekel aan heb dan ik het ongewenste en ongevraagde reclame. Helaas heeft een forum waar ik graag kwam een popup scherm gekregen die niet meer weggaat, mits ik de plug in die de reclame tegen houd uitschakel. Dit stuit mij tegen de borst en druist in tegen mijn principes. Ik begrijp dat een forum en alles wat daarbij komt kijken geld kost, maar het forum heeft niet de mogelijkheid om tegen betaling de reclame uit te zetten. Jammer voor het forum. Zo lopen ze veel donaties mis… Jammer voor mij, ik kom er niet meer want de sticker blijft zitten NEE. Alleen maar verliezers…

Autodidact

Gisteren en vandaag maar eens stevig bezig met het opzetten van deze website. Het is gemaakt in WordPress en als je eenmaal weet hoe het werkt is het niet zo moeilijk (zeggen ze…) Heb een nederlandse website gevonden waar het een en ander goed wordt uitgelegd.

Het wordt nog wel eens wat!

Vlierboom omgewaaid

Afgelopen maandag, 11 mei 2020 stond er een harde wind vanuit het noorden. Helaas heeft onze vlierboom, die vol in het blad stond, dit geweld niet overleefd. De volgende dag de boom “klein” gemaakt en vandaag is er iemand geweest om het hout op te halen.

Toch blijft het jammer van zo’n mooie boom.